TRAMP BI DA ZAVRŠI ZAPOČETO: "Izbacićemo korumpiranog Bajdena iz Bele kuće"

Novosti Onlajn

11. 06. 2023. u 18:12

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je komunističke demokrate koji žele da zatvore svoje protivnike, govoreći na republikanskoj konvenciji u Džordžiji.

ТРАМП БИ ДА ЗАВРШИ ЗАПОЧЕТО: Избацићемо корумпираног Бајдена из Беле куће

Foto: EPA

To je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti otkako je optužen pred federalnim sudom.

On je, kako prenosi "Gardijan" napao Ministarstvo pravde, FBI i Bajdenovu administraciju, a svoju nedavnu optužnicu je nazvao "parodijom pravde" i ponovio da je Džo Bajden sakrio tajna dokumenta u kineskoj četvrti u Vašingtonu.

Takođe, dodao je i da u zemlji postoje dva standarda pravde.

Tramp, vodeći republikanski predsednički kandidat, u četvrtak je objavio da je Ministarstvo pravde podiglo optužnicu protiv njega u vezi sa slučajem poverljivih dokumenata.

Tramp je u govoru rekao da je utvrdio da je Bajden orkestrirao krivične optužbe protiv njega kako bi potkopao njegovu predsedničku kampanju.

Konzervativni portal "Brajtbart", takođe je preneo neke delove govora Donalda Trampa u kome je naveo da se svi "zajedno se suprotstavljamo globalistima i marksistima".

- Suprotstavljamo se komunistima i ekološkim ekstremistima. Suprotstavljamo se radikalnim levičarskim demokratama, kao i njihovim pristalicama tužiocima i lažnim medijima - istakao je Tramp.

Naglasio je da će se 5. novembra 2024. suprotstaviti korumpiranom političkom establišmentu.

- Izbacićemo totalno korumpiranog Džoa Bajdena iz Bele kuće i završiti ono što smo započeli - naglasio je on.

- Komunisti demokrate žele da zatvore svoje protivnike dok štite ubice koje danonoćno haraju našim gradovima i druge zločince. Sve sam stavio na kocku i nikada neću popustiti. Nikada neću biti priveden. Nikada neću prestati da se borim za vas - dodao je on.

Tramp je, takođe, Ministarstvo pravde opisao kao "gnezdo bolesnih ljudi koje treba odmah očistiti", nazvavši specijalnog savetnika Džeka Smita "poremećenim" i "otvorenim mrziocem Trampa", preneo je "Njujork tajms".

Nakon što je održao govor u Džordžiji, kasnije uveče je održao još jedan u Severnoj Karolini. Govori su bili planirani pre nego što je u četvrtak protiv njega podignuta optužnica za pogrešno rukovanje dokumentima, koje je zadržao nakon što je napustio Belu kuću u januaru 2021. godine.

Ali, kako piše "Njujork tajms" njegov javni nastup se brzo pretvorio u opsežan javni napad, u kojem je izjednačio tužioce sa svojim političkim neprijateljima i pozvao svoje sledbenike da njegove optužnice vide kao napade na njih.

- Na kraju, oni ne idu na mene, oni idu na vas, a ja im samo stojim na putu - rekao je Tramp.

Tramp je i dalje glavni kandidat za republikansku nominaciju za predsedničke izbore 2024. uprkos sve većim pravnim problemima.

Optužnica koja je otpečaćena u petak tereti Trampa za 37 krivičnih dela u vezi sa gomilanjem poverljivih dokumenata na imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Optužnica uključuje navode da je Tramp, između ostalog, čuvao dokumente u plesnoj dvorani i kupatilu svoje vile.

Za najteža krivična dela iz optužnice predviđene su potencijalne zatvorske kazne do 20 godina, ali počiniocima se retko kada izrekne maksimalna kazna, s obzirom na to da odluku na kraju postupka donosi sudija.

Tramp bi trebalo da se prvi put pojavi pred federalnim sudom u utorak u Majamiju.

BONUS VIDEO: TRAMP NAPUSTIO SUDNICU - Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini