PORUKA KREMLJA: Nema preduslova za pregovore sa Kijevom

Novosti onlajn

11. 06. 2023. u 12:14

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da za sada nema nikakvih naznaka da mogu početi pregovori sa kijevskim režimom.

ПОРУКА КРЕМЉА: Нема предуслова за преговоре са Кијевом

Foto Tanjug

- Trenutno nema preduslova za dogovor. Štaviše, sada nema neke osnove, čak ni krhke, da bi se uspostavio kakav-takav dijalog. Vidimo: a) da režim ne želi (dijalog), b) nespremnost, v) strani pokrovitelji ne dozvoljavaju režimu (da pregovara) - rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, „tako da sada nema preduslova za pregovore”.

Ranije je portparol Kremlja rekao da će Rusija nastojati da osigura sopstvenu bezbednost, što isključuje širenje NATO-a ka granicama zemlje i ulazak Ukrajine u alijansu. Peskov je takođe primetio da izjave ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog o potencijalnom članstvu Ukrajine u NATO govore o nespremnosti i nesposobnosti Kijeva da rešava postojeće probleme za pregovaračkim stolom.

BONUS VIDEO:

ZAJEDNIČKE PATROLE: Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!