POGLEDAJTE SNIMAK KOJIM CIA VRBUJE RUSE: Ne pominju ni Ukrajinu ni Putina, ostavili detaljna uputstva za kontaktiranje (VIDEO)

Novosti online

16. 05. 2023. u 11:03

AMERIČKA Centralna obaveštajna agencija (CIA) objavila je snimak kojim pokušava da vrbuje Ruse - potencijalne obaveštajce.

ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМАК КОЈИМ ЦИА ВРБУЈЕ РУСЕ: Не помињу ни Украјину ни Путина, оставили детаљна упутства за контактирање (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Central Intelligence Agency

CIA je objavila snimak, koji se završava uputstvima kako anonimno stupiti u kontakt sa američkom špijunskom agencijom, na svim društvenim mrežama.

Neimenovani službenik CIA poručio je Rusima da ih "agencija razume bolje nego što misle" i dodao kako ovim snimkom žele da se demistifikuje proces kontaktiranja sa Cijom, piše Si-En-En.

CIA je ovim projektom ciljala na grupu ruskih državljana, za koje veruje da ih ima na hiljade, koji bi mogli da imaju vredne informacije. Mnogi od njih možda ne znaju kako da stupe u kontakt s Cijom ili misle da informacije koje imaju nemaju neku posebnu vrednost.

U snimku se ne spominje Putin ni rat u Ukrajini.

U videu koji traje dva minuta prikazuju se Rusi koji žive svakodnevni život, naizgled razmišljajući o važnim odlukama. Kroz ceo snimak provlači se tema porodice.

- Zbog mojih postupaka, živećemo dostojanstveno - govori narator na ruskom dok žena u automobilu telefonom kontaktira sa Cijom, pre nego što se pojavi logo agencije i uputstva za kontakt.

BONUS VIDEO: OBUKA NA "TERMINATORIMA" - Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)