ERDOGAN MORA U DRUGI KRUG? Ostao još mali procenat neprebrojanih glasova

Novosti online

15. 05. 2023. u 00:37

GRAĐANI Turske juče su glasali na predsedničkim i parlamentarnim izborima, a birali su između tri predsednička kandidata, 24 političke stranke i 151 nezavisnog kandidata za parlament koji ima ukupno 600 poslaničkih mesta.

ЕРДОГАН МОРА У ДРУГИ КРУГ? Остао још мали проценат непребројаних гласова

FOTO: Tanjug/AP

Ostalo je još nekoliko procenata neprebrojanih listića, koji ni na koji način ne mogu promeniti izborne rezultate.

Turska će i definitivno u drugom krugu dobiti novog predsednika. Erdogan je prvi krug dobio i ima oko 49, a Kiličdaroglu 45 odsto glasova.

Kada je reč o parlamentarnim izborima, prema neslužbenim rezultatima Erdoganova Stranka pravde i razvoja (AKP) osvojila je 35,72 odsto glasova, dok je Kiličdarogluova Republikanska narodna stranka (CHP) osvojila 24,91 procenat glasova.

Interesantan je i podatak za koga su glasale turske regije? Zanimljivo je da Kiličdaroglu ima prednost u Ankari i Istanbulu, kao i na većem delu turske obale, dok Erdogan ubedljivo vodi u ruralnim dedlovima Turske, prenosi Informer.

BONUS VIDEO: TRENUTAK PADA HELIKOPTERA: U regionu Brijanska srušile se četiri letelice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo