PRIGOŽIN JEZIVIM PRETNJAMA NAJAVIO OSVETU MAKRONU: "Kleštima ćemo ti čupati zube iz tih zlih usta"

Novosti Onlajn

11. 05. 2023. u 08:49

OSNIVAČ Vagnera Jevgenij Prigožin uputio je direktnu pretnju francuskom predsedniku Emanuelu Makronu zbog odluke francuskog parlamenta da Vagner grupu proglasi terorističkom organizacijom, prenosi Politiko.

ПРИГОЖИН ЈЕЗИВИМ ПРЕТЊАМА НАЈАВИО ОСВЕТУ МАКРОНУ: Клештима ћемо ти чупати зубе из тих злих уста

Foto: Profimedia/Ilustracija

Na pitanje ruskih novinara Prigožin je rekao da je Vagner spasavao ljude u centralnoj Africi od francuskih vojnika, koji su im se "jednostavno rugali". Vagnerovci su stekli snažna uporišta u centralnoj Africi i na taj način istisnuli francusku prisutnost u toj regiji. 

- Možemo kleštima da izvadimo pokvarene zube iz tih zlih usta. Možemo iščupati zube Makronu i uopšte svima koji prosipaju patogenu prljavštinu (o Vagneru, prim. prev.) - poručio je Prigožin.

Francuski poslanici u utorak su pozvali Evropsku uniju da uvrsti Vagner na listu terorističkih grupa i iskoristi više pravnih alata kako bi onemogućila finansijsku aktivnost grupe u Evropi.

EU je Prigožinu nametnula sankcije u aprilu prošle godine.

- Oni nisu samo plaćenici, postoji volja da se masakriraju civili za političku korist, da se destabilizuju institucije - rekao je uoči glasanja u utorak Benjamin Hadad, poslanik Makronove stranke. 

Paravojna grupa Vagner ključni je deo ruskih snaga u Bahmutu, gradu na istoku Ukrajine u kojem se poslednjih meseci vode žestoke borbe. 

Politiko podseća da je u novembru 2022. Prigožin poslao čekić Evropskom parlamentu kao odgovor na inicijativu nekih članova da Vagner označe kao terorističku organizaciju.

BONUS VIDEO: POSLEDICE GRANATIRANjA NIKOLAJEVA - Pogledajte snimke ruševina iz ukrajinskog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!