BIŠVI PREMIJER PAKISTANA UHAPŠEN TOKOM SASLUŠANJA Kan: Ovo je otmica

Tanjug

09. 05. 2023. u 18:23

BIVŠI pakistanski premijer Imran Kan uhapšen je tokom saslušanja u sudu u Islamabadu, gde se pojavio zbog optužbi za više slučajeva korpucije.

БИШВИ ПРЕМИЈЕР ПАКИСТАНА УХАПШЕН ТОКОМ САСЛУШАЊА Кан: Ово је отмица

Foto: Tanjug

Iz njegove partije Terek-e-Insaf saopšteno je da su Kana u prostorijama suda uhapsili agenti Nacionalnog biroa za odgovornost, državnog tela za borbu protiv korupcije, prenosi AP.

Visoki zvaničnik te stranke, Favad Čaudri je saopštio da je Kan izvučen iz suda i da su ga vladini agenti uvukli u policijski automobil, te da se Kan sada nalazi u pritvoru.

On je hapšenje opisao kao ''otmicu''.

Zvaničnici antikorupcijskog tela rekli su da je Nacionalni biro za odgovornost izdao nalog za hapšenje Kana prošle nedelje u posebnom slučaju korupcije, i da prema nalogu nije predviđena mogućnost plaćanja kaucije.

Pakistanska televizija GEO emitovala je slike na kojima se vidi kako Kana snage bezbednosti ubacuju u oklopno vozilo.

Kan je zbačen sa vlasti izglasavanjem nepoverenja u aprilu prošle godine.

On je tvrdio da je njegovo svrgavanje bilo nezakonito i zapadna zavera i vodio je kampanju protiv vlade svog naslednika, premijera Šabaza Šarifa, zahtevajući prevremene izbore.

 

BONUS VIDEO: POČELO OBELEŽAVANjE DANA POBEDE U MOSKVI - Veličanstvena parada na Crvenom trgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NIKOLIĆ O NADIMKU ŽIKA SELJAK: Hteli su da me ponize - viknu iz besnog auta: Gde si seljak! Podmetanje, to me je motivisalo