KOLIKO KOŠTA ŽURKA LIZ TRAS: Ovo je cena koju će bivša premijerka morati da plati za pokradene bade mantile i papuče

Novosti Onlajn

02. 05. 2023. u 10:19

BIVŠOJ premijerki velike Britanije Elizabet Tras ispostavljen je račun od 12.000 funti, odnosno 15.000 dolara, koji je napravila na imanju Čevening dok se pripremala za preuzimanje mesta predsednice Vlade.

КОЛИКО КОШТА ЖУРКА ЛИЗ ТРАС: Ово је цена коју ће бивша премијерка морати да плати за покрадене баде мантиле и папуче

Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

- Liz je ovaj prostor koristila sa užim krugom saradnika za održavanje sastanaka koji su se uveče često pretvarali u žurke - otkriva izvor blizak vladajućoj partiji za "Tajms".

Ona će ovaj iznos za troškove hrane i pića, kao i nestalih bade-mantila i papuča, pokušati da ospori, jer su tim sastancima prisustvovali i visoki državni službenici, uključujući sekretara kabineta i šefa britanske državne službe Simon Kejsa.

Liz je seosko imanje iz 17. veka u blizini Londona često koristila za organizovanje događaja krajem avgusta i početkom septembra prošle godine, izvestio je "Tajms". U Čevening hausu je razgovarala je sa savetnicima o sprovođenju političkog programa u slučaju da bude izabrana za lidera vladajuće Konzervativne partije i, kao rezultat toga, za britanskog premijera, navodi list.

Vlada Velike Britanije plaća troškove službenog poslovanja u Čevening hausu, ali ne i zabavljanje ličnih gostiju ili troškove sklapanja stranačkih političkih "dilova".

Zvaničnici su, prema rečima izvora, kontaktirali Tras i jasno joj stavili do znanja da treba da plati sve što je nestalo, kao i hranu i vino koje su ona i njeni pomoćnici konzumirali. Međutim, ostaje otvoreno pitanje zašto je trebalo toliko vremena da joj račun bude ispostavljen.

Čevening imanje postalo je žila kucavica kampanje Liz Tras nakon što je postalo očigledno da će naslediti Borisa Džonsona.

Neplaćeni računi odnose se na period od 19-21. avgusta i 2-4. septembra prošle godine tokom kampanje za lidera torijevaca.

BONUS VIDEO: SEDAM DECENIJA NA TRONU - Elizabeta druga preminula u 97. godini u zamku Barmoral

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!