RUSI UDARAJU PO UKRAJINSKIM PVO SISTEMIMA: Pukovnik Dmitraškovski – 500 puta su izvršeni artiljerijski napadi na položaje VSU u Donbasu

P. Z. S./unian.net

26. 04. 2023. u 00:11

RUSI su u Donbasu promenili taktiku korišćenja svojih avijacijskih i kamikaza dronova kako bi identifikovali ukrajinske sisteme PVO i udarili po njima.

РУСИ УДАРАЈУ ПО УКРАЈИНСКИМ ПВО СИСТЕМИМА: Пуковник Дмитрашковски – 500 пута су извршени артиљеријски напади на положаје ВСУ у Донбасу

Foto AP

Ovo je saopštio načelnik Zajedničkog pres centra Odbrambenih snaga Taurijskog pravca pukovnik Aleksej Dmitraškovski.

Dakle, neprijatelj je počeo da koristi više aviona u tu svrhu.

-Neprijatelj takođe koristi malo drugačiju taktiku, a ne onu kada je jedan avion poleteo, najviše dva, a leteli su odvojeno. Juče je to bio timski rad, kada su radila dva aviona, namamili naše PVO, a treći avion naneo udar, rekao je on.

Što se tiče promene taktike korišćenja kamikaza dronova, reč je o kombinaciji raznih vrsta ovog naoružanja.

-Juče po podne su prvi put korišćeni "šahedi", koji su uspešno oboreni, ali su se posle njih pojavili "lanceti". To je i strategija da se pronađu tačke protivvazdušne odbrane i onda udare "lancetima", rekao je on.

Takođe je napomenuo da je neprijatelj značajno povećao broj artiljerijskih napada.

-Neprijatelj je ponovo počeo da pojačava svoju artiljerijsku moć i granatira naše položaje zapravo na isti način kao što je to bilo u februaru. Juče i danas neprijatelj je svojim artiljerijskim sistemima napao naše položaje skoro 500 puta, rekao je Dmitraškovski.


RATNI IZVEŠTAJ VSU

Ukrajinski branioci su 24. aprila odbili više od 30 napada ruskih vojnika. Rusi koncentrišu svoje glavne napore na ofanzivu na tri pravca – Bahmutski, Avdejevski i Marjinski. Najžešće borbe se nastavljaju za Bahmut i Marjinku.

Prema Institutu za proučavanje rata, Rusi su nastavili sa kopnenim napadima na Bahmut i okolinu, ali u protekla dva dana nisu ostvarili teritorijalni napredak.

Na jugu ukrajinski branioci nastavljaju da čiste levu obalu Dnjepra od ruskih osvajača, uništavajući njihovu opremu.

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)