LAVROV: Britanija da razume posledice snadbevanja osiromašenim uranijumom

Tanjug

25. 04. 2023. u 23:17

MINISTAR spoljnih poslova Rusije Sergej Larov izjavio je večeras da bi Velika Britanija trebalo da bude svesna svoje odgovornosti za snadbevanje ukrajinskih snaga projektilima sa osiromašenim uranijumom, podsetivši na posledice bombardovanja SRJ 1999. godine.

ЛАВРОВ: Британија да разуме последице снадбевања осиромашеним уранијумом

Foto: Profimedia

Lavrov je na konferenciji za novinare u Njujorku rekao da neki govore da osiromašeni uranijum nije radioaktivan i da nije uvršten na liste Međunarodne agencije za atomsku energiju, ali da postoje činjenice i intervjui sa ljudima koji su trpeli zbog posledica napada takvim projektilima u bivšoj Jugoslaviji, u vreme NATO bombardovanja.

-Prikazivani su na televizijama širom sveta. Tako da Velika Britanija treba da razume svoju odgovornost, poručio je Lavrov, a prenosi TASS.

vikipedija

Zamenik ministra odbrane Velike Britanije Džejms Hipi ranije danas je rekao da je Velika Britanija poslala Ukrajini hiljade granata za tenkove čelindžer 2, uključujući neke sa osiromašenim uranijumom.

On je dodao da London ne prati njihovu upotrebu niti je preuzeo ikakve obaveze po pitanju uklanjanja posledica njihove upotrebe nakon završetka sukoba.

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona