DVE TONE KOKAINA U MORU: Najveća ikada zaplena droge u Italiji - U 70 paketa droga vredna 400 miliona evra (VIDEO)

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

17. 04. 2023. u 22:30

NAJVEĆA ikada zaplenjena količina kokaina u Italiji - na moru kod istočne obale Sicilije, vojnici Pokrajinske komande i vazduhoplovo-pomorske grupe Mesina pronaši su pakete koji plivaju.

ДВЕ ТОНЕ КОКАИНА У МОРУ: Највећа икада заплена дроге у Италији - У 70 пакета дрога вредна 400 милиона евра (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub AFP

Avio-pomorska jedinica primetila je plutajuće objekte i nastavilo se sa vazdušnim izviđanjem, kako bi se proverile da li možda ima još nečega u oblasti koje okružuju ovaj morski predeo.

Droga je bila specijalno upakovana kako bi se izbeglo da prodre vode ili potonu paketi, a roba vredna oko 400 miliona evra, bila je smeštena u 70 plutajućih paketa. Paketi su bili spojeni mrežama sa uređajima koji emituju svetlosne signale. Zna se i da je droga bila u više od 1.600 vekni, ukupne bruto težine od skoro 2.000 kilograma. Kada su preneli pakete na obalu utvrđen je kokain.

Reč je o najvećoj ikada količini zaplenjenoj na jednom mestu u Italiji. Pretpostavlja se da ju je ostavio jedan ili više teretnih brodova na moru kako bi je „pokupili kupci“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove