ČARLS BOGATIJI OD ELIZABETE: Britanski monarh koji će uskoro biti krunisan "težak" 600 miliona funti

A. V. V.

18. 04. 2023. u 08:00

KRALj Čarls Treći bogatiji je od njegove pokojne majke, kraljice Elizabete Druge! Kako otkriva "Sandej tajms", britanski monarh navodno je "težak" 600 miliona funti", odnosno, 745 miliona dolara, za razliku od najdugovečnije svetske kraljice koja je, prema proceni ovog lista, imala u svom posedu sredstva u vrednosti od 370 miliona funti, odnosno 459 miliona dolara.

ЧАРЛС БОГАТИЈИ ОД ЕЛИЗАБЕТЕ: Британски монарх који ће ускоро бити крунисан тежак 600 милиона фунти

Foto: AP

Kako prenosi britanski list, deo Čarlsovog bogatstva dolazi od upravljanja vojvodstvom Kornvol, tačnije kraljevskim imanjem koje se prostire na 130.000 hektara, a ima 260 farmi i drugih poseda širom Engleske i Velsa. Među njima je i igralište za kriket u južnom Londonu. Ovim vojvodstvom, po tradiciji, rukovodi najstariji sin vladajućeg monarha.

Kralj Čarls, koji se priprema za ceremoniju krunisanja 6. maja na kojem će, i pored tenzija, prisustvovati njegov sin Hari, ali bez supruge Megan, navodno je, u periodu od 2011. do 2022. godine, povećao godišnji profit vojvodstva za 42,6 odsto prodajom raznih dobara, kao što su keks i pivo, i rentiranjem komercijalnih objekata. Čak 212,7 miliona funti britanski monarh je dobio od ovog vojvodstva između 2012. i 2022. godine.

Britanski kralj nedavno se našao i pod lupom javnosti pošto je "Gardijan" otkrio da je njegova zelena kompanija "JV Energen", koja od useva proizvodi struju i gasove, bila pod opsežnom istragom zbog curenja više od 1.000 tona toksičnih materija. Ovaj incident dogodio se 2020. godine, a u atmosferu su se otrvoni gasovi ispuštali 38 dana. Zanimljivo je da je ova firma takođe u vlasništvu vojvodstva Kornvol, a koristi se za prikupljanje prihoda za naslednika britanskog trona, u ovom slučaju, princa Vilijama. Prihod koji je vojvodstvo Kornvol lane ostvarilo od ove zelene kompanije iznosio je skoro četiri miliona funti, izvestio je "Gardijan".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu