PUCALO SE NA JAPANSKOM MORU: Brodovi Pacifičke flote tokom inspekcije su gađali morske i vazdušne ciljeve (VIDEO)

Đ.G.

17. 04. 2023. u 07:14

RATNI brodovi Pacifičke flote, tokom iznenadne provere borbene gotovosti, izveli su protivpodmorničku vežbu u Japanskom moru, kao i artiljerijsko gađanje morskih i vazdušnih ciljeva, javlja dopisnik RIA Novosti.

ПУЦАЛО СЕ НА ЈАПАНСКОМ МОРУ: Бродови Пацифичке флоте током инспекције су гађали морске и ваздушне циљеве (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Rano ujutru, brodovi su napustili svoje stalne baze i, krećući se martovskim redom, stigli u naznačeno područje poligona u Japanskom moru. Brodovi su vršili taktičko manevrisanje u sastavu različitih formacija i obezbeđivali sve vidove odbrane i zaštite odreda brodova na pomorskom prelazu.

Veliki protivpodmornički brod „Admiral Pantelejev“ i fregata „Maršal Šapošnjikov“ gađali su iz 100 mm artiljerijskih oruđa AK-100 i A-190, kao i iz brzometnog AK-630 kalibra 30 mm na morske i vazdušne ciljeve imitirajući mete lažnog neprijatelja.

Nakon toga, posade brodova su bile uključene u potragu i uništavanje lažne neprijateljske podmornice. Za to su helikopteri Ka-27PL sa spuštenim sonarnim stanicama podignuti u vazduh sa brodskih paluba. U poligon za vežbu stigli su i dalekometni protivpodmornički avioni Tu-142M3.

„Admiral Pantelejev” je na koordinatama koje su naznačili piloti gađali „neprijateljsku” podmornicu reaktivnim dubinskim bombama.

Pored toga, prema planu vežbe, brodovi su otkrili protivbrodsku raketu i, da bi joj se suprotstavili, postavili su pasivno ometanje. Takođe, „Maršal Šapošnjikov“ i „Admiral Pantelejev“ lansirali su protivvazdušne rakete iz kompleksa „Kinžal“ na simulirani vazdušni cilj.

Nakon toga je otkrivena plutajuća mina koja je ugrožavala civilnu plovidbu, uništena je uz pomoć pomorskih artiljerijskih sistema.

Kako je novinarima rekao komandant fregate „Maršal Šapošnjikov” Sergej Merkulov, svi zadaci su završeni, a komanda je posadi dala ocenu „odlično”. Njegovom timu iznenadna provera nije izazvala poteškoće, jer je brod od januara 2023. skoro svake nedelje na moru na treningu.

Odlukom vrhovnog komandanta oružanih snaga predsednika Rusije Vladimira Putina , od 14. aprila sprovodi se iznenadna provera snaga Tihookeanske flote, koja je u punom sastavu. Uključuje dalekometnu avijaciju, avijaciju Istočnog vojnog okruga, jedinice i jedinice za podršku, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: HILjADE FRANCUZA NA ULICAMA I TRGOVIMA - Protesti u Parizu protiv reforme penzionog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!