DALAJ LAMA TRAŽIO OD DEČAKA DA MU "SISA JEZIK": Skandalozan snimak budističkog vođe, ljubio u usta dete - Objavio i izvinjenje (VIDEO)

Tanjug

10. 04. 2023. u 13:24

BUDISTIČKI lider Dalaj Lama izvinio se nakon što je poljubio dete u usta i tražio od njega da mu sisa jezik, preneo je "Si-En-En".

ДАЛАЈ ЛАМА ТРАЖИО ОД ДЕЧАКА ДА МУ СИСА ЈЕЗИК: Скандалозан снимак будистичког вође, љубио у уста дете - Објавио и извињење (ВИДЕО)

Foto: Tviter/@SameeraKhan

Incident se dogodio na severu Indije, a video-snimak pokazuje budističkog lidera kako ljubi dečaka u usta i govori mu, sa isplaženim jezikom, "sisaj mi jezik".

U današnjoj izjavi, kancelarija Dalaj Lame je navela da želi da se izvini dečaku i njegovoj porodici, kao i mnogim prijateljima širom sveta zbog bola koje su možda izazvale njegove reči, dodajući da "žali" zbog incidenta.

- Njegova svetost često se šali sa ljudima koje sretne, na nevin i zabavan način, pa i javno, pred kamerama - navodi se u saopštenju.

Incident, koji je zgrozio javnost, dogodio se u gradu Daramšala u februaru, ali se tek sad pojavio na društvenim mrežama, što su preuzeli svetski mediji.

Komentarišući incident, grupa za zaštitu dečjih prava iz Delhija, Hak, navela je za "Si-En-En" da osuđuje sve vrste zloupotrebe dece.

- Neki kažu da je deo tibetanske kulture da se pokazuje jezik, ali ovaj video sigurno nije o bilo kakvom kulturološkom izražavanju. Čak i da jeste, takve ekspresije nisu prihvatljive - navode iz Haka.

Ovo izvinjenje nije prvo koje je Dalaj Lama uputio prethodnih godina.

On se izvinio 2019. godine, nakon intervjua za "Bi-Bi-Si", kada je rekao da, ako ga ženski dalaj-lama nasledi, ona bi morala da bude "više atraktivna".

BONUS VIDEO: "MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU - Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!