PRVI PUT NA SLUŽBI BEZ KRALJICE: Vindzori pored Uskrsa imali još povoda za porodično okupljanje

Tanjug

09. 04. 2023. u 18:30

BRITANSKI kralj Čarls Treći i članovi kraljevske porodice okupili su se danas u zamku Vindzor na tradicionalnoj Uskršnjoj službi, prvoj tokom vladavine novog monarha.

ПРВИ ПУТ НА СЛУЖБИ БЕЗ КРАЉИЦЕ: Виндзори поред Ускрса имали још повода за породично окупљање

FOTO: AP/Tanjug

Kralju Čarlsu se u šetnji od zamka do obližnje kapele Svetog Đorđa pridružila kraljica, supruga Kamila i šira kraljevska porodica, uključujući sina i naslednika princa Vilijama, princezu Kejt i njihovo troje dece - princ Džordž, princeza Šarlot, a prvi put i princ Luis.

Bio je prisutan i kraljev mlađi brat princ Endru, koji je uklonjen sa kraljevskih dužnosti pre nego što je u SAD prošle godine rešena tužba zbog seksualnog uznemiravanja, preneo je Rojters.

FOTO: AP/Tanjug

Povod za jedno od retkih javnih okupljanja svih članova kraljevske porodice posebno je dirljiv ove godine jer je prvi od smrti kraljice Elizabete Druge i pada na dan kada je pre dve godine preminuo njen suprug princ Filip.

Takođe je 18. godišnjica braka kralja Čarlsa i njegove druge supruge Kamile.

BONUS VIDEO: UNIŠTENA MINA IZ DRUGOG SVETSKOG RATA: Pogledajte kontrolisanu eksploziju u Riječkom zalivu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)