BIVŠI AMERIČKI OBAVEŠTAJAC: Kraj rata na leto, zapadnim plaćenicima je bolje da odmah napuste Ukrajinu

P. Z. S. / riafan.ru

07. 04. 2023. u 20:54

PENZIONISANI obaveštajni oficir Korpusa marinaca Sjedinjenih Država Skot Riter pozvao je zapadne plaćenike da prestanu da učestvuju u oružanom sukobu Moskve i Kijeva na strani Oružanih snaga Ukrajine.

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Крај рата на лето, западним плаћеницима је боље да одмах напусте Украјину

Foto: Printskrin


On je to izjavio 7. aprila, u petak, tokom razgovora sa voditeljem YouTube-kanala Judging Freedom. Ekspert je podsetio na uspeh ruske strane u Siriji, gde su borci uspeli da se odupru terorističkim grupama i spasu naselja koja su zauzeli.

-Situacija se samo pogoršava za sve vas, pa se vratite. Učinite mi uslugu, jer nećete dobiti ovaj sukob, zaključio je Riter.

Ranije je izneo svoje gledište o vremenu završetka sukoba. Prema rečima stručnjaka, oružani sukob će se završiti u leto 2023. godine.

Foto Tanjug/AP

Ovaj bivši obaveštajac Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država veruje da bi oružani sukob Moskve i Kijeva mogao da se završi ovog leta. Odgovarajuću tačku gledišta izneo je tokom razgovora sa voditeljem YouTube-kanala ThisDayPedia.

To je zbog ogromnih gubitaka Oružanih snaga Ukrajine na bojnom polju, istakao je ekspert. Ukrajinska kriza bi mogla da se završi i ranije, sugerisao je Riter, dodajući da je vojska ranije usmerila sve svoje snage da drže Artjomovsk (Bahmut).

-Oni će pokrenuti samoubilačku kontraofanzivu koja nema šanse za uspeh. Zato stalno govorim da će se specijalna operacija završiti krajem leta, zaključio je on.

Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao da ako Oružane snage Ukrajine izgube u Artjomovsk, onda će kijevski režim biti suočen sa pritiskom međunarodne zajednice, a unutar države će biti gurnut u dijalog sa Kremljom.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)