NATO OBEĆAVA JOŠ ORUŽJA UKRAJINI: Grčka nudi "svaku podršku"

Novosti online

06. 04. 2023. u 19:34

UKRAJINSKI ministar odbrane Aleksej Reznikov posetio je danas Atinu u okviru redovnih sastanaka sa zvaničnicima zemalja NATO-a i tom prilikom obećano mu je više artiljerijskih sredstava i municije za malokalibarsko oružje, preneo je AP.

НАТО ОБЕЋАВА ЈОШ ОРУЖЈА УКРАЈИНИ: Грчка нуди сваку подршку

Foto: Tanjug/AP

Ukrajina može da računa i na pristup grčkim bolnicama za ranjeno vojno osoblje, kao i na dodatna borbena vozila pešadije iz sovjetske ere.

- Grčka će pružiti svaku podršku Ukrajini u ovoj veoma važnoj, ključnoj fazi rata - rekao je grčki ministar odbrane Nikos Panajotopulos tokom zajedničkog nastupa sa Reznjikovom.

Vojni zvaničnici rekli su da je Grčka takođe obezbedila trenere za ukrajinske specijalne snage i operatere tenkova, kao doprinos masovnoj vojnoj pomoći koju predvode SAD i njihovi saveznici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule