BUGARSKI EKSPERT ZABRINUT ZBOG STANJA U ZEMLJI: Formiranje vlade će značiti uvlačenje Bugarske u rat

Novosti onlajn

05. 04. 2023. u 14:28

NEMOGUĆNOST formiranja regularne vlade bi bilo dobra vest za Bugarsku, u protivnom bi budući parlament morao da bira da li da se uključi u rat protiv Rusije, izjavio je bugarski ekspert za nacionalnu bezbednost, pukovnik Nikolaj Markov televiziji „Eurokom“.

БУГАРСКИ ЕКСПЕРТ ЗАБРИНУТ ЗБОГ СТАЊА У ЗЕМЉИ: Формирање владе ће значити увлачење Бугарске у рат

Foto: Piksabej

Prema rečima eksperta, Bugari su više zainteresovani za to da zemlja nema stabilnu vladu, s obzirom na to da će u slučaju njenog formiranja biti postavljeno pitanje o ulasku u rat.

Učešće zemalja-članica NATO-a se već priprema, smatra bugarski ekspert. Prema njegovim rečima, na poljskoj granici se nalazi 300 hiljada vojnika. Naveo je da ima snimke ukrajinskih kamiona u jugoistočnoj i centralnoj Bugarskoj, koji prevoze bugarsku vojnu tehniku.

Na društvenim mrežama se pojavio video na kome se vidi veliki broj kamiona. Prema rečima autora, to su snimci ukrajinskih kamiona u Karlovu između vojnih fabrika Arsenal i Vazovske mašinske fabrike „Sopot“.

- Najvažnije je da ne bude rata. Mi možemo da gladujemo, da nemamo novca, sa nama se može dogoditi nešto loše, ali je najlošije, katastrofalno i uništavajuće za Bugarsku učešće u ratu - rekao je bugarski ekspert.

Dodao je da oni koji žele da formiraju vladu žele da ona glasa za to da vojska uđe na teritoriju Ukrajine u okviru velikog bloka zemalja NATO-a, sa vojskom koja broji 300 hiljada ljudi.

Podsetimo, u Bugarskoj su 2. aprila održani vanredni izbori, dok su prethodni održani u oktobru 2022. godine. I tada i sada, najveći broj glasova osvojili su blok „Gerb“-SDS i partija „Nastavite sa promenama“ (ovaj put u koaliciji sa „Demokratskom Bugarskom“).

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

TRAMP NAPUSTIO SUDNICU: Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)