OSNOVNI INTERESI BRATSKIH NARODA: Velike reči ruskog predsednika Vladimira Putina na važan dan za Rusiju i Belorusiju

Novosti online

02. 04. 2023. u 18:00

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin čestitao je učesnicima svečanih skupova Dan jedinstva naroda Ruske Federacije i Belorusije, istakavši da je Savezna država „lokomotiva integracionih procesa na evroazijskom prostoru“.

ОСНОВНИ ИНТЕРЕСИ БРАТСКИХ НАРОДА: Велике речи руског председника Владимира Путина на важан дан за Русију и Белорусију

Foto: Tanjug

- Do danas smo uspeli da u potpunosti obezbedimo jednakost prava građana Rusije i Belorusije u oblasti medicine i obrazovanja, socijalnog i penzionog osiguranja, kao i u izboru mesta stanovanja i rada. Sistemski se sprovode usaglašeni programi ekonomskog, naučnog i tehnološkog razvoja, proširuje se međuparlamentarna saradnja i kooperacija regiona i gradova - navodi se u čestitki.

Ruski lider ukazao je na značaj činjenice da se u trenutnim teškim uslovima osiguravaju pouzdana bezbednost i jačanje odbrambenog potencijala Savezne države i efikasno koordinišu „dejstva na međunarodnoj sceni“.

- Siguran sam da ćemo zajedno prevazići sve teškoće i prepreke i nastaviti da radimo na izgradnji savezničkih veza između Rusije i Belorusije. To, naravno, odgovara osnovnim interesima naših bratskih naroda - naglasio je Putin.

Dan jedinstva naroda Rusije i Belorusije obeležava se 2. aprila. Na današnji dan 1996. godine predsednici Rusije i Belorusije, Boris Jeljcin i Aleksandar Lukašenko, potpisali su Ugovor o formiranju Zajednice Rusije i Belorusije. Dana 2. aprila 1997. godine potpisan je i Ugovor o Savezu Belorusije i Rusije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)