"LEOPARDI" SU PRESKUPI, TO NIJE ČUDESNO ORUŽJE: Češki general o ukrajinskim tenkovima - Podsetio na tursku "katastrofu"

Novosti online

31. 03. 2023. u 08:00

NEMAČKI tenkovi "leopard", koji su isporučeni Kijevu, preskupi su i nisu "čudesno oružje", izjavio je za magazin "Czdefence" general Jirži Šedivi, bivši načelnik generalštaba češke vojske.

ЛЕОПАРДИ СУ ПРЕСКУПИ, ТО НИЈЕ ЧУДЕСНО ОРУЖЈЕ: Чешки генерал о украјинским тенковима - Подсетио на турску катастрофу

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Turci su koristili "leoparde" u operacijama u Siriji protiv Islamske države, i u samo nekoliko operacija izgubili su najmanje deset vozila - rekao je general.

Šedivi je kritikovao i zapadne političare zbog njihovog nepoznavanja stvarnog stanja stvari u Ukrajini, kao i izjava vojnog i političkog vrha Kijeva o odsustvu gubitaka na frontu, za koje tvrdi da su u suprotnosti sa realnošću.

Istovremeno, general je pomenuo kritičke izjave šefa Združenog generalštaba SAD generala Marka Milija o situaciji u Ukrajini.

Ranije je nemačko Ministarstvo odbrane izvestilo da je 27. marta u Ukrajinu stiglo 18 tenkova "leopard 2" tipa A6. Prošle srede portugalsko ministarstvo odbrane saopštilo je da je Kijev dobio još tri borbena tenka Leopard 2A6.

Sledećeg dana, list El Pais, pozivajući se na izvore u španskoj vladi, izvestio je da će Madrid prebaciti prvih šest tenkova "leopard" u Ukrajinu "odmah posle Uskrsa", koji katolici slave 9. aprila.

Predsedavajući Združenog komiteta načelnika SAD Mark Mili prošle nedelje, tokom saslušanja u Kongresu, opisao je ciljeve Vladimira Zelenskog, uključujući "povratak" Krima, kao maksimalističke. On je ponovio da SAD nisu u ratu sa Rusijom, već samo pomažu Ukrajini u borbi za teritorijalni integritet.

BONUS VIDEO: ZELENSKI NA LINIJI FRONTA - Predsednik Ukrajine posetio vojnike u Bahmutu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...