DRAMA NA AMERIČKOM NEBU: Sudarili se vojni helikopteri, ima žrtava?

Tanjug

30. 03. 2023. u 08:06

NEKOLIKO ljudi je poginulo kada su se dva američka vojna helikoptera sudarila u okrugu Trig u Kentakiju, u blizini baze Fort Kembel.

ДРАМА НА АМЕРИЧКОМ НЕБУ: Сударили се војни хеликоптери, има жртава?

Foto: Printskrin/Jutjub/US Military News

Dva helikoptera "HH60 Blekhoks" su vršila redovnu vežbu oko 22.00 časa po lokalnom vremenu kada su se sudarili, rekla je za "Foks njuz digital" direktorka za odnose s javnošću baze Fort Kembel Brendalin Karpenter-Plejer.

- Posada je letela helikopterima 'blekhok' tokom rutinskog treninga, kada je došlo do incidenta. Status članova posade u ovom trenutku nije poznat. Komanda je trenutno fokusirana da zbrine vojnike i njihove porodice - rekla je Karpenter-Plejer.

Vanredne službe iz više okruga stigle su na mesto nesreće, a prema izveštaju radijske stanice "WKDZ" moguće je da je poginulo najviše devet osoba.

Guverner Kentakija Endi Bešir potvrdio je sudar na Tviteru, rekavši da se očekuje nekoliko žrtava.

- Stižu nam neke teške vesti iz Fort Kembela, očekuje se da će biti žrtava. Policija, vanredne službe Kentakija i lokalni zvaničnici pomažu - naveo je Bešir.

BONUS VIDEO: NAJGORA NOĆNA MORA: Nešvil u šoku posle pucnjave u kojoj je ubijeno šestoro, među njima i deca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024