NOVI RUSKI TENKOVI PRAVO IZ FABRIKA IDU NA FRONT: Ruska agencija o velikim pojačanjima koja stižu u Ukrajinu

Novosti online

29. 03. 2023. u 08:26

RUSKE jedinice na frontu u Ukrajini su već dobile nekoliko stotina najnovijih tenkova sa fabričke trake, uglavnom T-90M Proriv, piše RIA Novosti pozivajući se na dobro obavešten izvor.

НОВИ РУСКИ ТЕНКОВИ ПРАВО ИЗ ФАБРИКА ИДУ НА ФРОНТ: Руска агенција о великим појачањима која стижу у Украјину

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Ruska odbrambena industrija je do danas u zonu SVO isporučila nekoliko stotina novih tenkova, nedavno puštenih sa proizvodne trake. To su uglavnom tenkovi T-90M Proriv, kao i duboko modernizovana vozila T-72B3M - rekao je sagovornik agencije.

On je dodao da su ovi tenkovi "po svojim taktičko-tehničkim karakteristikama, uključujući naoružanje, sistem upravljanja vatrom, zaštitu, mobilnost i situacionu svest, na nivou najsavremenijih stranih vozila".

- Istovremeno, možemo sa sigurnošću reći da su T-90M i T-72B3M u potpunosti superiorniji u pogledu borbenih karakteristika u odnosu na te tenkove, uključujući i zemlje NATO-a, koje su ukrajinske trupe dobile ili će dobiti u bliskoj budućnost - naglasio je izvor.

Izvor ruske agencije je dodao da se T-90M i T-72B3M u trupama opremaju dodatnom dinamičkom zaštitom, što omogućava ruskim tenkovima da se efikasno odupru protivoklopnom oružju (naročito kumulativnoj municiji i oklopnim potkalibarskim projektilima) iz skoro svih uglova.

Tenk T-90M Proriv (Proboj) je duboka modernizacija T-90A sa povećanom zaštitom, poboljšanim borbenim i operativnim karakteristikama.

Vozilo je opremljeno novim modulom borbene kupole sa topom kalibra 125 milimetara – lanserom navođenih raketa i visoko automatizovanim digitalnim sistemom za upravljanje vatrom sa različitim nišanima.

BONUS VIDEO: UKRAJINSKI TENKISTI NA OBUCI U ŠPANIJI - U Saragosi se pripremaju za korišćenje tenkova "Leopard 2A4"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DAN ZEMLJIŠTA: Zemlja i voda su izvor života