BEZ KONTAKTA SA KINESKOM VLADOM: Izvršni direktor "Tik Tok-a" poručio američkom Kongresu da mu nisu pomagali za današnje saslušanje

A. V. V.

23. 03. 2023. u 17:21

OD trenutka kada sam postao izvršni direktor kompanije "Tik Tok" nisam imao nikakve razgovore sa zvaničnicima kineske vlade.

БЕЗ КОНТАКТА СА КИНЕСКОМ ВЛАДОМ: Извршни директор Тик Ток-а поручио америчком Конгресу да му нису помагали за данашње саслушање

Foto Tanjug/AP

Ovo je na saslušanju u američkom Kongresu u Vašingtonu povodom popularne društvene mreže i optužbi za špijunažu rekao Ži Ču, šef "Tik Toka", odgovarajući na pitanje kongresmena iz Teksasa Majkla Berdžesa, koji je pitao da li može da garantuje da niko u firmi "Bajtdens", "Tik Tok-ovoj" matičnoj kompaniji, nije učestvovao u tome da mu pomogne da se pripremi za današnje saslušanje.

Ču je dodao da su mu povodom današnjeg saslušanja mnogo ljudi poželeli sve najbolje i savete, kao i da će spisak svih onih koji su mu se obratili predati Kongresu, preneo je Bi-Bi-Si.

Podsetimo, upotrebu popularne društvene mreže na službenim telefonima poslanika zabranili su zvaničnici u SAD, Velikoj Britaniji, Evropskoj uniji, Belgiji zbog bezbednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo