ZA USKRS CENE HOTELA U RIMU RASTU KAO KVASAC: I preko 30 odsto više za sobu u hotelu

OD aprila se u Rimu očekuje oko 270.000 turista iz inostranstva, ukupno 670.000 u jednom danu, 15 posto više od istog perioda 2022, cene su već porasle i najavljuje se narastanje u vidu dobrog kvasca jer su cene svih energija toliko porasle da hotelijeri ne mogu da dozvole niže nego što su predvideli.

ЗА УСКРС ЦЕНЕ ХОТЕЛА У РИМУ РАСТУ КАО КВАСАЦ: И преко 30 одсто више за собу у хотелу

Foto: EPA

Tako se predviđa i zlatna godina za turizam u glavnom gradu, a ko može sebi da dozvoli stiže već za Uskrs, katolički 9. aprila, a sa ukupnim  porastom fakturisanog od 20 procenata, objašnjava Đuzepe Roskoli predsednik najveće Asocijacije hotelijera  u Rimu, u nadi da će ipak rimske cene biti ispod onih u glavnim evropskim gradovima, za sada su 20 posto ispod tog proseka.

Najvišu tarifu imaće, osim poznatih istorijskih hotela, i oni novi koji čekaju inauguraciju i otvaranje vrata u narednim sedmicama i tako ukupno njih, do kraja 2024, 15 superluksuznih, jer je Rim uspeo da dobije značajne investicije iz inostranstva za veliki lanac luksuznih hotela.

Turistički radnici ocenjuju da će privlačnost turusta uslediti i zbog toga što se ne uvećavaju cene javnog prevoza, ulazaka u muzeje, arheološka nalazišta, izložbe, a mnogo je mesta gde se sa jednom ulaznicom može posetiti više istorijskih mesta u Rimu.

Šta još doprinosi uvećanju cena za turiste koji žele da stignu od Uskrsa pa na dalje u Večni grad na odmor ili na razne međunarodne događaje: ne samo hotelski smeštaj, najviše je turista iz SAD (34 leta dnevno do aerodroma Fjumićino), a tu je došlo do uvećanja cena avionskih karata.

Pre kovida, u 2019, u Rimu je boravilo  46.539.097 turista, sada će se, veruje se, taj broj u ovoj godini nadmašiti jer se već registruje uvećan broj rezervacija. A poboljšanje servisnih usluga i otvaranje struktura visokog nivoa doneće u Rim posetioce sa velikom platežnom moći pa tako i trošenjem. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna