ŠEF RUSKIH OBAVEŠTAJACA O OBARANJU AMERIČKOG DRONA: Otkrio šta je cilj letova iznad Crnog mora - "Do detalja znamo sve"

Novosti online

15. 03. 2023. u 13:13

RUSIJA do detalja zna i razume ciljeve obaveštajnih aktivnosti SAD u Crnom moru, rekao je direktor Ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin.

ШЕФ РУСКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА О ОБАРАЊУ АМЕРИЧКОГ ДРОНА: Открио шта је циљ летова изнад Црног мора - До детаља знамо све

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Mi do detalja znamo i razumemo koje ciljeve imaju Amerikanci u vezi sa obaveštajnim aktivnostima, upotrebom tehničkih sredstava i pokušavamo da identifikujemo one objekte i teritorije koji su za njih od najvećeg interesa - rekao je Nariškin za TV kanal Rusija 1, komentarišući incident sa američkim dronom.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je 14. marta ujutru američki dron MK-9 Riper sa isključenim transponderima narušio granice oblasti iznad Crnog mora.

Kako je saopštilo ministarstvo, bespilotna letelica je letela ka ruskoj granici na Krimu, ruski borbeni avioni su podignuti u vazduh da bi identifikovali uljeza.

Usled oštrog manevrisanja, dron je ušao u nekontrolisani let uz gubitak visine i pao u vodu, napominje Ministarstvo odbrane.

Ruski lovci, prema vojnom resoru, nisu stupili u kontakt sa MK-9, nisu koristili naoružanje i bezbedno su se vratili na svoj matični aerodrom.

Prema simulaciji koju je objavila američka televizija Si-Bi-Es, ruski avion je pokušao da proleti ispod drona, i ispuštao je gorivo kako bi američka letelica uletela u "oblak". Potom je ruski avion naglo podigao nos i udario dron, zbog čega se letelica srušila.

BONUS VIDEO: SEVERNA KOREJA LANSIRALA DVE BALISTIČKE RAKETE - Odgovor na manevre SAD i Južne Koreje (fotografije)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima