FRANCUSKI SINDIKATI LJUTI NA PREDSEDNIKA: Ogorčeni su odgovorom Emanuela Makrona

PREDSTAVNICI sindikata ogorčeni su odgovorom francuskog predsednika Emanuela Makrona koji je odbio da ih primi usred protesta protiv penzijske reforme.

ФРАНЦУСКИ СИНДИКАТИ ЉУТИ НА ПРЕДСЕДНИКА: Огорчени су одговором Емануела Макрона

Sindikalci na ulicama, Foto AP

- Ako je tako siguran u sebe, neka konsultuje narod, pa da vidimo – poručio je sa uličnih protesta u subotu lider moćnog sindikata "Se-Že-Te" Filip Martinez predsedniku.

Martinez je predsednikovo pismo kojim odbija da ih primi oceno kao provokaciju vlasti i "pokazan lakat sindikalnom i socijalnom pokretu".

Ljut je bio i Loran Berže ispred sindikata "Se-Ef-De-Te", najavivši nastavak protesta.

- Ako želi nasilje, dobiće nasilje, blokiranjem privrede, kružnih tokova, tržnih centara – bio je direktan na račun šefa države Frederik Sujo, generalni skeretar "Radničke borbe" koji je tako|e sa svojim pristalicama izašao na ulicu.

I on je poručio da će protest biti nastavljen, čak iako zakon o penzijskoj reformi bude usvojen.

- Ima puno ljudi na ulicama, štrajkova, ponovo ćemo biti mobilisani u sredu. Mobilizacija je tu, postavlja se samo pitanje šta sada još treba da se uradi da bi nas bolje čuli – najavio je zaoštravanje Martinez.

Osim zbog penzijske reforme, Francuzi ujedno protestuju i zbog pada kupovne moći i drugih zabrinutosti usred energetske i inflatorne krize.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave