ZELENSKI ZVANIČNO ODBIJEN: Ništa od govora na ceremoniji dodele Oskara u nedelju

Novosti online

10. 03. 2023. u 08:29

AMERIČKA filmska akademija navodno je odbila zahtev ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da govori na svečanoj dodeli Oskara u nedelju.

ЗЕЛЕНСКИ ЗВАНИЧНО ОДБИЈЕН: Ништа од говора на церемонији доделе Оскара у недељу

Foto: Jutjub printskrin/zanil harry

Holivudski agent Majk Simpson pozvao je Akademiju da uvrsti Zelenskog na spisak govornika, ali je njegov zahtev odbijen, preneo je "Verajeti".

Simpson navodno predstavlja režisera Arona Kaufmana, koji je zajedno sa poznatim glumcem Šonom Penom režirao dokumentarac o Zelenskom "Supersnaga".

Ta odluka je donesena u svetlu opadajući podrške slanju naoružanja Ukrajini, a nedavna istraživanja su pokazala da 48 odsto Amerikanaca to podržava, naspram 29 odsto onih koji se protive i 22 odsto neodlučnih.

Reč je o značajnom padu podrške, pošto je prošle godine takvu politiku podržavalo preko 60 odsto Amerikanaca.

Holivudske zvezde pokazale su se kao neki od najvernijih navijača ukrajinskog predsednika, a Ukrajinu su tokom poslednjih 12 meseci posetili, između ostalih, Šon Pen, Ben Stiler i Džesika Čestejn.

Zelenski se početkom januara obratio na dodeli Zlatnih globusa, kada je naglasio da će njegova država pobediti u "žestokom ratu protiv ruske agresije".

Ukrajinski predsednik je prošle godine govorio i tokom dodela Gremija, kada se publici obratio pomalo bizarnim videom snimljenim u bunkeru.

Zelenski nije govorio ni na prošlogodišnjoj dodeli Oskara, ali je tokom te ceremonije održan minut ćutanja u čast Ukrajine.

Dodela Oskara se već godinama suočava sa sve manjom gledanošću i padom popularnosti.

(RT Bakan)

BONUS VIDEO: PRITISNULI DUGME ZA SAMOUNIŠTENjE - Japanci prekinuli let rakete sa važnim satelitom zbog kvara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke