AMERIČKI OBAVEŠTAJAC UPOZORAVA UKRAJINU: Izgubićete uskoro pristup Crnom moru (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

09. 03. 2023. u 17:52

RUSIJA bi uskoro Ukrajini mogla oduzeti pristup Crnom moru i osloboditi Odesu, rekao je penzionisani obaveštajac američkog marinskog korpusa Skot Riter u intervjuu za YouTube kanalu Dive sa Džeksonom Hinklom (Jackson Hinkle).

АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ УПОЗОРАВА УКРАЈИНУ: Изгубићете ускоро приступ Црном мору (ВИДЕО)

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija


-Kada Rusi zauzmu Odesu, mislim da neće stati i osloboditi sve do Pridnjestrovlja, koje je oko 180 kilometara od mesta gde se nalaze ruske prednje jedinice. <…> Napraviće kopneni most i odseći Ukrajinu sa Crnog mora, predviđala oficir.

Po njegovom mišljenju, to je u skladu sa planom Vladimira Putina, osmišljenim da zaštiti zemlju od zapadnih artiljerijskih sistema velikog dometa, koji su prebačeni u Kijev.

U februaru je Riter predvideo predaju Oružanih snaga Ukrajine do oktobra ove godine. Prema rečima bivšeg obaveštajnog oficira, Ukrajina će prestati da dobija zapadnu opremu do sredine leta, a Kijev će biti poražen na jesen.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu upozorio je da će Moskva morati da odgurne pretnju dalje od svojih granica ako Vašington isporuči Kijev raketama većeg dometa.

BONUS VIDEO - RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MRTVA CELA PORODICA: Tela pronađena u stanu - detalji užasa u Pančevu