UKRAJINA IMA 200.000 VOJNIKA OKO BAHMUTA: Prigožin - VSU stvara grupe za deblokadu grada

P. Z. S. / ria.ru

06. 03. 2023. u 20:00

UKRAJINSKA vojska formira formacije u naseljima oko Artjomovska (Bahmuta), rekao je Jevgenij Prigožin, osnivač Vagner grupe.

УКРАЈИНА ИМА 200.000 ВОЈНИКА ОКО БАХМУТА: Пригожин - ВСУ ствара групе за деблокаду града

FOTO: AP/Tanjug


Prema njegovim rečima, sada ruski jurišni odredi blokiraju grad. Da bi ih sprečile, Oružane snage Ukrajine su stvorile nekoliko grupa. Kako je objasnio Prigožin, njihov cilj je da blokiraju same borce Vagner grupe.

-Jedna grupacija (stvorena. – Red.) u Slavjansku – 67. brigada, druga grupacija u Seversku – 81. i 66. brigada, druga grupa u Časovom Jaru i jedna u Konstantinovki, citira on pres-službu.

Prigožin se takođe založio za potrebu koordinisanog rada svih ruskih jedinica na potpunoj blokadi ukrajinske vojske.

Foto Tanjug/AP

Savetnik šefa DNR Jan Gagin rekao je danas da oko 200.000 vojnika Oružanih snaga Ukrajine ostaje u operativnom okruženju Artjomovska. Prošle nedelje je Prigožin izvestio da su borci Vagner grupe praktično opkolili grad.


U subotu su dva ukrajinska bezbednosna zvaničnika odmah objavila da su njihove jedinice dobile naređenje da napuste naselje – komandant sa pozivnim znakom Mađar i bivši generalni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko, sada komandant voda jurišnih dronova.

Nemački list Bild je, pozivajući se na izvore, objavio da je situacija oko Artemivska izazvala nesuglasice između Vladimira Zelenskog i glavnokomandujućeg ukrajinskih trupa Valerija Zalužnog, koji je pre nekoliko nedelja pozvao na razmišljanje o povlačenju iz ovog grada.

Artemovsk se nalazi u delu DNR koji je do sada kontrolisao Kijev, severno od velikog grada Gorlovke. Ovo je važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe trupa u Donbasu.

BONUS VIDEO - PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)