STRAŠNO UPOZORENJE: Ako se to ne sprovede, počeće masovne migracije i glad širom sveta

Novosti online

06. 03. 2023. u 14:31

SPORAZUM o žitu, koji omogućava izvoz ukrajinskog žita iz crnomorskih luka, mora biti produžen po svaku cenu, rekao je Dejvid Bizli, direktor Svetskog programa za hranu UN.

СТРАШНО УПОЗОРЕЊЕ: Ако се то не спроведе, почеће масовне миграције и глад широм света

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Svetsko stanovništvo je u ozbiljnoj opasnosti ako ne obnovimo Crnomorski sporazum o žitu. Pored sukoba, kovida 19, klimatskih šokova, rata... imamo i zemljotres u Turskoj i Siriji. Sporazum o žitu ističe i (to) treba produžiti po svaku cenu - rekao je Bizli u video-snimku objavljenom na Tviteru organizacije.

Ukrajina izvozi dovoljno žita za 400 miliona ljudi, rekao je Bizli. Zahvaljujući dogovoru o žitu, dodao je on, Svetski program za hranu je mogao da obezbedi proizvode za 36 miliona ljudi.

Ako se sporazum ne obnovi, planeti "preti velika destabilizacija, masovne migracije i glad širom sveta", rekao je šef svetskog programa.

- Svet je u riziku - dodao je on.

Početkom aprila, Bizli će se povući sa mesta izvršnog direktora Svetskog programa za hranu, gde će ga zameniti udovica bivšeg američkog republikanskog senatora Džona Mekejna, 68-godišnja Sindi Mekejn.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: OVAKO RUSI NAVODE DRONOVE KAMIKAZE NA NEPRIJATELjSKE POLOŽAJE - Novi snimak MO Rusije iz borbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

Novak Đoković dokazao je svima više puta da je najbolji teniser svih vremena. Dok pojedinci pokušavaju sve to da umanje i da ubace i Rodžera Federera u tu trku, srpski as nastavlja da dominira. Sada je jedan podatak pokazao koliko je on ispred svih, a to se nikako neće dopasti Rafaelu Nadalu i Karlosu Alkarazu.

04. 10. 2023. u 08:51

Komentari (2)

UBEĐIVALI GA DA ĆE POKOJNICA DOĆI TOKOM NOĆI: Otac Predrag se našalio sa seljanima - i zaradio 100 evra