VRH UKRAJINSKE VOJSKE DONEO ODLUKU O BAHMUTU: Zelenski postavio pitanje generalima, evo šta su mu odgovorili

Novosti online

06. 03. 2023. u 13:56

GLAVNOKOMANDUJUĆI Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni i komandant Kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski su se izjasnili za nastavak borbi u Bahmutu i utvrđivanje pozicija u gradu.

ВРХ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ ДОНЕО ОДЛУКУ О БАХМУТУ: Зеленски поставио питање генералима, ево шта су му одговорили

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ovo je u ponedeljak saopštila pres-služba predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog nakon pojavljivanja u medijima informacija o nesuglasicama između Zelenskog i Zalužnog.

Zelenski je, predsedavajući štabom Vrhovnog glavnokomandujućeg, na čijem se sastanku "posebno detaljno razgovaralo o situaciji u Bahmutu", postavio Zalužnom i Sirskom pitanje o daljim akcijama Oružanih snaga Ukrajine u ovom rejonu.

- Oni (Zalužni i Sirski) su podržali nastavak odbrambene operacije i dalje jačanje naših pozicija u Bahmutu - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ukrajinskog predsednika.

Ranije je list Bild, pozivajući se na svoje izvore, objavio da je situacija oko Bahmuta izazvala sporove između Zelenskog i Zalužnog.

Prema pisanju nemačkog lista, Zalužni je pre nekoliko nedelja govorio Zelenskom o potrebi da se ukrajinske trupe povuku iz Bahmuta. Međutim, predsednik Ukrajine je imao drugačiji stav po ovom pitanju.

Bahmut se nalazi u delu Donbasa koji kontroliše Ukrajina i predstavlja važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe trupa u istočnoj Ukrajini.

BONUS VIDEO: RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA - Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)