OGLASIO SE "PRAVOSLAVNI OLIGARH" NAKON POKUŠAJA ATENTATA: Ruski obaveštajci tvrde - akciju organizovao napadač na Brjansk

Novosti online

06. 03. 2023. u 08:51

RUSKI biznismen, osnivač holdinga "Cargrad" Konstantin Malafejev rekao je da nikakve pretnje ni teroristički napadi neće uticati na njegovu iskrenu patriotsku poziciju.

ОГЛАСИО СЕ ПРАВОСЛАВНИ ОЛИГАРХ НАКОН ПОКУШАЈА АТЕНТАТА: Руски обавештајци тврде - акцију организовао нападач на Брјанск

Foto: Profimedia

Ranije je FSB saopštio da je sprečio pokušaj atentata na Malofejeva. Prema navodima resora, Denis Kapustin, koji je planirao pokušaj atentata na njega, bio je organizator i učesnik napada pripadnika "Ruskog dobrovoljačkog korpusa" na sela u Brjanskoj oblasti.

Pojašnjava se da je planirano da se napad izvede detonacijom improvizovane eksplozivne naprave pričvršćene ispod automobila Malofejeva – po šemi sličnoj ubistvu ruske novinarke Darije Dugine.

- Odgovarajući na brojne zabrinute pozive prijatelja i poznanika, obaveštavam: hvala Bogu, sa mnom je sve u redu. Niko nije povređen - napisao je Malofejev na svom Telegram kanalu.

On je takođe izrazio nadu da će odgovorni za ubistvo Darije Dugine konačno biti otkriveni i uhapšeni.

- Hvala svim mojim prijateljima na rečima podrške. Želim da vas uverim da ni danas ni sutra ništa - ni pretnje ni teroristički napadi - neće uticati na moj vatreni i iskreni patriotski stav. Neprijatelj će biti poražen. Pobeda će biti naša. Bog je sa nama - naglasio je on.

Malofejev, kog nazivaju i "pravoslavni oligarh", postao je poznat široj javnosti 2014. godine, kada su izbili sukobi na istoku Ukrajine. 

Prema ukrajinskim agencijama za sprovođenje zakona, Aleksandar Borodaj i Igor Strelkov, komandanti Donjecke Narodne Republike, povezani su sa Malofejevim.

Dobrotvorna fondacija Svetog Vasilija Velikog, na čijem je čelu, pružila je pomoć kozačkim jedinicama koje su se borile na strani DNR i LNR, civilnom stanovništvu Donbasa, kao i izbeglicama u Rusiji.

BONUS VIDEO: VEŽBE U RATNIM USLOVIMA - Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)