ZAŠTO ZAPAD ĆUTI O SABOTAŽI SEVERNOG TOKA? Nemači ambasador u Moskvi – Istraga je još u toku

P. Z. S. / ria.ru

02. 03. 2023. u 00:34

ĆUTANjE zapadnih lidera o eksplozijama na Severnom toku je zbog činjenice da je istraga incidenta još u toku, rekao je nemački ambasador u Rusiji Andreas fon Gejr u intervjuu za RBK.

ЗАШТО ЗАПАД ЋУТИ О САБОТАЖИ СЕВЕРНОГ ТОКА? Немачи амбасадор у Москви – Истрага је још у току

Foto AP

-Namerne akcije poput onih koje su počinjene protiv gasovoda Severni tok su neprihvatljive, ugrožavaju međunarodnu bezbednost i izazivaju duboku zabrinutost. Ove istrage još nisu završene. Verujem da isto važi i za rusku istragu, bar ja nisam video izveštaj o konkretnom rezultatu, rekao je diplomata.

Napadi na Severni tok i Severni tok 2, ruske izvozne gasovode koji prolaze ispod Baltičkog mora, dogodili su se 26. septembra.

Tada je otkriveno curenje gasa odjednom na četiri mesta. Švedska, Danska i Nemačka vode istrage, ali one još nisu dovele do konkretnih rezultata. Kremlj je nesreću nazvao aktom međunarodnog terorizma.

Početkom februara, američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Sejmur Herš objavio je istragu o eksplozijama Severnog toka.

Prema njegovim rečima, američki ronioci su prošlog leta, tokom vežbe Baltops 2022, postavili eksploziv ispod gasovoda, a tri meseca kasnije pokrenuli su je i Norvežani.

BONUS VIDEO - PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri