ŠOJGU IZDAO NAREĐENJE: Jačaju se kapaciteti ruske armije

Novosti online

01. 03. 2023. u 19:42

RUSKI ministar odbrane Sergej Šojgu odobrio je naredbu kojom se definiše postupak snabdevanja dobrovoljačkih jedinica naoružanjem i materijalno-tehničkim sredstvima, piše TASS.

ШОЈГУ ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ: Јачају се капацитети руске армије

Foto: AP Photo/Bela Szandelszky/Yuri Kochetkov/Pool photo via AP

- Utvrditi postupak obezbeđivanja dobrovoljačkih formacija naoružanjem, vojnom opremom, materijalno-tehničkim sredstvima, postupak obezbeđivanja ishrane, odeće i drugih vidova obezbeđenja, pružanja medicinske pomoći građanima koji borave u dobrovoljačkim formacijama - navodi se u dokumentu.

Prema prilogu naredbe, obezbeđivanje dobrovoljačkih formacija u periodu mobilizacije, vanrednog stanja, u ratnom periodu, u slučaju oružanih sukoba i protivterorističkih operacija oružjem, vojnom opremom, materijalno-tehničkim sredstvima mora organizovati komandant jedinice.

Istovremeno, isporuka materijalnih sredstava će se odvijati u skladu sa uputstvima Generalštaba ili uputstvima organa za snabdevanje o vrstama podrške.

- Povratak od strane tvorca vojne jedinice materijalnih sredstava koja nisu predviđena prilagođenim proračunima snabdevanja ili su namenjena u količini koja je nedovoljna za obezbeđivanje organizacionih mera, borbene obuke, svakodnevnih aktivnosti dobrovoljačke formacije, kao i za stvaranje utvrđenih zaliha, sprovodi se po zahtevima koji se podnose višim nadležnim organima prema fiksnoj nomenklaturi materijalnih sredstava - navodi se u prilogu naredbe.

BONUS VIDEO: OVAKO RUSI NAVODE DRONOVE KAMIKAZE NA NEPRIJATELjSKE POLOŽAJE - Novi snimak MO Rusije iz borbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)