"EU JE ZAROBLJENIK SVOJIH AROGANTNIH PREDSTAVA O RUSIJI": Zaharova jasno poručila - Sankcije su sredstvo koje ne funkcioniše

Srna

28. 02. 2023. u 19:28

EU je napravila još jednu grešku u svojim predviđanjima o efikasnosti sankcija uvođenjem desetog paketa antiruskih sankcija, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЕУ ЈЕ ЗАРОБЉЕНИК СВОЈИХ АРОГАНТНИХ ПРЕДСТАВА О РУСИЈИ: Захарова јасно поручила - Санкције су средство које не функционише

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS Host Photo Agency Pool via AP

- EU, koja ostaje zarobljenik svojih arogantnih predstava o Rusiji, pogrešila je u svim prognozama o posledicama sankcija. Tako će biti i ovog puta. Svaki novi paket sankcija sve jasnije pokazuje jednu stvar - antiruske restrikcije su sredstvo koje ne funkcioniše - rekla je Zaharova.

Ona je naglasila da će ograničenja trgovine sa Rusijom samo povećati zavisnost EU od direktnih konkurenata i "ubiti" ekonomski suverenitet zajednice.

- Teško je ne saglasiti se sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom koji je 15. februara u Evropskom parlamentu rekao da su sankcije `sporo delujući, ali siguran otrov`. Ali, pre svega, `ubijaju` ekonomski suverenitet EU - rekla je Zaharova.

Ona je dodala da EU može da uvede koliko hoće ograničenja na trgovinu sa Rusijom, ali da će to samo povećati njenu zavisnost od direktnih konkurenata.

EU je 25. februara uvela deseti paket sankcija Rusiji, a na listi su 87 fizičkih i 34 pravna lica, podseća TASS.

Paket sankcija obavezuje evropske banke da obaveste svoje nacionalne regulatore i Evropsku komisiju o iznosu blokiranih ruskih sredstava na svojim računima. Evropska komisija namerava da izvrši, prema rečima evropskog komesara za pravosuđe Didijea Rejndera popis zamrznute imovine koju EU namerava da konfiskuje i iskoristi za obnovu Ukrajine, čim se definiše i usvoji odgovarajući zakon u tu svrhu.

BONUS VIDEO: VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)