ZELENSKI UVEO SANKCIJE PRIGOŽINU I ISINBAJEVOJ: Na meti kaznenih mera vlasnik PMC Vagnera i jedan broj ruskih sportista

P. Z. S. / ria.ru

27. 02. 2023. u 00:23

VLADIMIR Zelenski je uveo sankcije protiv jednog broja ruskih sportista, uključujući dvostruku olimpijsku šampionkku u skoku s motkom, članicu Izvršnog komiteta Ruskog olimpijskog komiteta Jelenu Isinbajevu i predsednika Ruske teniske federacije Šamila Tarpiščeva, kao i protiv kompanija povezanih sa osnivačem grupe Vagner Jevgenijem Prigožinom, prenelo je ukrajinsko izdanje „Strana.ua”.

ЗЕЛЕНСКИ УВЕО САНКЦИЈЕ ПРИГОЖИНУ И ИСИНБАЈЕВОЈ: На мети казнених мера власник ПМЦ Вагнера и један број руских спортиста

Foto EPA/profimedia/ilustracija javno vlasnistvo


Osim toga, pod sankcije su potpali plivač Aleksandar Popov i počasni predsednik Ruskog olimpijskog komiteta Vitalij Smirnov, dodaje izdanje.

Takođe se navodi da su sankcije uvedene protiv kompanija biznismena i osnivača Vagner grupe Jevgenija Prigožina, kao i protiv struktura povezanih sa njim. Posebno su sankcionisani Konkord menadžment i konsalting, Konkord M, Kombinat pitanija, Federalna novinska agencija i PMC Vagner Center (Concord Management and Consulting, Concord M, Food Plant, the Federal News Agency, PMC Wagner Center). Napominje se da su ograničenja uvedena na period od deset godina.

U oktobru 2022. Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu je odobrio listu sankcija, na kojoj se, između ostalih, nalazi i biznismen Prigožin.

BONUS VESTI - PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije