GLOBALISTI STEJT DEPARTMENTA ODGOVORNI ZA UKRAJINU Tramp: "Ako budem izabran, ratnih huškača više neće biti"

Đ.G.

22. 02. 2023. u 07:13

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp je u Stejt departmentu okrivio „huškače rata i globaliste „Poslednja Amerika““ za guranje Ukrajine ka sukobu. Tramp, koji se kandiduje za predsednika 2024, obećao je da će osloboditi Vašington od „ratnih huškača, prevara i neuspeha“ ako bude ponovo izabran.

ГЛОБАЛИСТИ СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА ОДГОВОРНИ ЗА УКРАЈИНУ Трамп: Ако будем изабран, ратних хушкача више неће бити

Foto: EPA/prinstkrin/ilustracija

U video-snimku kampanje objavljenom u utorak, Tramp je upozorio da „treći svetski rat nikada nije bio bliži nego što je sada“ i okrivio „sve ratne huškače i 'Amerika Last' globaliste u dubokoj državi, Pentagonu, Stejt department i industrijski kompleks nacionalne bezbednosti“.

Bivši predsednik je izdvojio Viktoriju Nuland, zamenicu američkog državnog sekretara za politička pitanja, za koju je rekao da je „opsednuta guranjem Ukrajine ka NATO-u“.

Tramp je dodao da su Nulandova i „drugi poput nje“ u Stejt departmentu podržali „ustanke“ u Ukrajini 2014. u kojima je demokratski izabrani predsednik Viktor Janukovič zamenjen prozapadnim Petrom Porošenkom, koji je tada započeo vojnu kampanju represije protiv naroda Donjecka i Luganska.

Nulandova se sastala sa izgrednicima u Kijevu 2014. godine, gde je prozapadnim političarima obećala program garancija zajma od milijardu dolara i vojnu pomoć. U ozloglašenom razgovoru koji je procurio, između Nulandove i tadašnjeg američkog ambasadora u Ukrajini Džefrija Pajata, njih dvoje su razgovarali o tome koja bi osoba trebalo da zameni Janukoviča sa liste opozicionih političara.

Tramp je tvrdio, kao što je to učinio u nekoliko navrata tokom prošle godine, da se sukob u Ukrajini „nikada ne bi dogodio da sam ja vaš predsednik“.

- Bio sam jedini predsednik koji je odbacio katastrofalne savete mnogih vašingtonskih generala, birokrata i takozvanih diplomata koji samo znaju kako da nas uvuku u sukobe - nastavio je on i dodao da „treba da se rešimo korumpiranog globalističkog establišmenta“. 

- Stejt department, Pentagon i establišment nacionalne bezbednosti biće sasvim drugačije mesto do kraja moje administracije - rekao je Tramp, tvrdeći da će „ratni huškači, prevare i neuspesi u višim redovima naše vlade nestati“.

Protivljenje američkim „večnim ratovima“ bila je ključna komponenta Trampove platforme iz 2016. Iako je Tramp bio prvi predsednik posle decenija koji nije umešao SAD u novi spoljni sukob, njegova baza ga je kritikovala zbog toga što je nakratko angažovao poznatog ratnog jastreba Džona Boltona kao svog savetnika za nacionalnu bezbednost i što je odobrio raketne udare na Siriju.

Dok je predsednik Džo Bajden obećao da će Kijev na neodređeno vreme snabdevati oružjem, Tramp kaže da će pozvati ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i ruskog predsednika Vladimira Putina ako bude izabran i „da će imati dogovor za 24 sata“, preneo je RT.

BONUS VIDEO: TO MOGU SAMO ŽENE - Vidite kako su sestrice štitile inkubatore dok je zemljotres razarao Tursku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori