"OVAKVA DVOLIČNOST SAD JE NEČUVENA": Ruski ambasador upitao - Zašto Stejt department ćuti o zverstvima ukrajinskih nasilnika?

Tanjug

19. 02. 2023. u 07:43

RUSKI ambasador u SAD Anatolij Antonov rekao je danas da Vašington pokušava da opravda sopstvene akcije za podsticanje ukrajinske krize, optužbama za navodne zločine Moskve u Ukrajini i ukazao na "beskrajno pumpanje" Kijeva oružjem.

ОВАКВА ДВОЛИЧНОСТ САД ЈЕ НЕЧУВЕНА: Руски амбасадор упитао - Зашто Стејт департмент ћути о зверствима украјинских насилника?

FOTO: Tanjug/AP

 - Nekada su Amerikanci govorili da će Ukrajinu snabdevati isključivo odbrambenim naoružanjem, a sada prenose teška oklopna vozila, artiljeriju, višecevne bacače raketa. SAD snabdevaju naciste obaveštajnim podacima, obučavaju militante - rekao je ambasador, prenela je RIA Novosti.

Antonov se osvrnuo na izjave potpredsednice SAD Kamale Haros, koja je na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji optužila Rusiju za "zločine protiv čovečnosti" u Ukrajini, a to je juče isto izjavio i državni sekretar Entoni Blinken.

Diplomata je napomenuo da SAD ignorišu činjenicu da ukrajinska koristi zabranjenu municiju, koja se, kako je rekao, u velikim količinama uvozi u Ukrajinu. Osim toga, kako je naveo, Vašington "radije okreće leđa jezivim scenama pogubljenja zarobljenih ruskih vojnika".

Ruski ambasador je rekao da je "ovakva dvoličnost SAD nečuvena".

- Zašto Stejt department ćuti o zverstvima ukrajinskih nasilnika? Gde gledaju stručnjaci američkih organizacija za ljudska prava? - zapitao je Antonov.

BONUS VIDEO: VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)