"TIPIČAN POLITIČKI AVANTURIZAM": Varšava pokušava sakriti dokaze o učestvovanju Poljaka u ratu?

Srna

17. 02. 2023. u 13:18

VARŠAVA pokušava da sakrije dokaze o masovnom učestvovanju poljskih državljana u vojnim aktivnostima u Ukrajini, saopštila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ТИПИЧАН ПОЛИТИЧКИ АВАНТУРИЗАМ: Варшава покушава сакрити доказе о учествовању Пољака у рату?

FOTO: Tanjug/AP

- Varšava pokušava da sakrije dokaze o tome da veliki broj državljana Poljske učestvuje u vojnim aktivnostima u Ukrajini, uz direktnu podršku vlasti, mada se radi o očiglednom kršenju poljskih zakona - rekla je Zaharova novinarima.

Prema njenim rečima, Poljska decenijama učestvuje u obučavanju ukrajinskih militanata.

- Oni su obučili one koji su se kasnije pretvarali da su mirni demonstranti, ali su, zapravo, počinili zločine i ubistva, posebno tokom događaja u Ukrajini 2014. godine - istakla je Zaharova.

Ona je naglasila da postupci Varšave jasno pokazuju politički avanturizam tipičan za vlasti Poljske, koji je u više navrata doveo do katastrofe u toj zemlji, preneo je TASS.

Zaharova je podsetila da je poljski ministar odbrane Marijuš Blaščak izbegao da odgovori na pitanje o aktivnostima Poljaka u Ukrajini tokom gostovanja na televiziji.

- Njegov odgovor bio je da ne vidi problem u tome. Kakav visok nivo demokratije! Oni to zovu demokratijom, kada se ne daju direktni odgovori na direktna pitanja. Zapravo, trenutno nema direktne komunikacije vlasti i medija na Zapadu - dodala je Zaharova.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNI SNIMCI: Pogledajte kako izgleda podzemna baza iranskog ratnog vazduhoplovstva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)