DEČAK I DVOJICA MUŠKARACA SPASENI 11 DANA POSLE ZEMLJOTRESA: Aplauzom pozdravili heroje, jedan poljubio ruku spasiocu (VIDEO)

Novosti Onlajn

17. 02. 2023. u 08:13

DVANAESTOGODIŠNjI Osman Halebije i dvojica muškaraca Mehmet Ali Sakiroglu (26) i Mustafa Avči (34) spaseni su posle skoro 11 dana koliko su proveli pod ruševinama zgrade koja se srušila 6. februara kada je jug Turske pogodio katastrofalni zemljotres.

ДЕЧАК И ДВОЈИЦА МУШКАРАЦА СПАСЕНИ 11 ДАНА ПОСЛЕ ЗЕМЉОТРЕСА: Аплаузом поздравили хероје, један пољубио руку спасиоцу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tviter/@drfahrettinkoca

Emina Avdži, majka Mustafe, molila se posle vesti da je njen sin živ i prebačen u lokalnu bolnicu u provinciji Hataj.

Dečak Osman Halebije je spasen iz ruševina zgrade u centralnom gradu Antakija u provinciji Hataj 260 sati nakon prvog zemljotresa, a Osman Halebije, strani državljanin, izvučen je iz ruševina apartmana Buket u okrugu Ekinci.

Obojica muškaraca, Mehmet Ali Sakiroglu (26) i Mustafa Avči (34) spaseni su iz ruševina zgrade u okrugu Antakija u 261. satu nakon prvog zemljotresa jačine 7,7 stepeni po Rihterovoj skali.

Oduševljeni rođaci povređenih prevezli su se u bolnicu gde su dvojica muškaraca na lečenju.

Dr Fahretin Koča, turski ministar zdravlja, objavio je snimak Mustafe Avčija kome su spasioci pozvali rođaka kome se javio da je dobro i da jave njegovoj majci da je on živ i da će uskoro da se vide.

Njihovo spasavanje usledilo je nakon što je Neslihan Kilić (42) izvučena iz ruševina u centralnoj provinciji Kahramanmaraš 257 sati nakon zemljotresa.

Kilićev suprug i dvoje dece se i dalje vode kao nestali.

Si-En-En Turk je saopštio da je više od 250 ljudi izgubilo život u kompleksu višespratnica u kojima je Kilićijeva pronađena živa.

Spasioci su takođe pronašli Alejnu Olmez (17) živu ispod ruševina u okrugu Dulkadiroglu u provinciji Kahramanmaraš, okončavši njeno 248-časovno mučenje.

BONUS VIDEO: SPASEN POSLE SEDAM DANA - Ruski spasioci izvukli muškarca iz ruševina u Turskoj

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)