"MI SE DRUGIMA NE MEŠAMO U NJIHOVA UNUTRAŠNJA PITANJA" Rusija savetuje Moldaviju da ne podleže provokacijama

Novosti Onlajn

14. 02. 2023. u 08:45

MOSKVA odlučno odbacuje insinuacije o navodnom pokušaju Rusije da se meša u unutrašnja pitanja Moldavije i destabilizuje situaciju toj zemlji, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

МИ СЕ ДРУГИМА НЕ МЕШАМО У ЊИХОВА УНУТРАШЊА ПИТАЊА Русија саветује Молдавију да не подлеже провокацијама

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova / Arhiva

- Za razliku od Zapada i Ukrajine mi se ne mešamo u unutrašnja pitanja Moldavije i drugih država sveta. Rusija nije pretnja po bezbednost Moldavije i zalaže se za uzajamno korisnu i ravnopravnu bilateralnu saradnju - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Moskva, kako se navodi, poziva Moldaviju da pokaže mudrost u državničkim poslovima, da ne podleže provokacijama i da se rukovodi interesima građana i uzme u obzir prednosti stabilnih prijateljskih odnosa sa Rusijom.

Predsednica Moldavije Maja Sandu je ranije izjavila da su u zemlji bili pripremani pokušaji da se sruši ustavni poredak i pozvala je parlament da pojača zakonodavstvo u oblasti bezbednosti.

Pre toga, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je tokom obraćanja Evropskom savetu rekao da su ukrajinske obaveštajne službe navodno presrele plan Rusije da se sruši demokratski poredak u Moldaviji i da je ukrajinska strana o tome obavestila moldavsko rukovodstvo.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ističe da su ovakve tvrdnje neosnovane i bez dokaza.

Te tvrdnje su u duhu klasičnih pristupa kojima se služe SAD, druge zemlje Zapada i Ukrajina.

- Prvo optužiti uz pozivanje na navodno tajnu obaveštajnu informaciju koju je nemoguće proveriti a onda je iskoristiti kao opravdanje za sopstvene nezakonite aktivnosti - ističu u Moskvi i dodaju da je istinski cilj Kijeva da se Moldavija uvuče u sukob s Rusijom.

BONUS VIDEO: LOVCI-BOMBARDERI SU-34 IZNAD UKRAJINE - Snimak Ministarstva odbrane Rusije o dejstvu avijacije

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku