ZAPAD SPREČAVA SAVEZ NEMAČKE I RUSIJE Lavrov: "Previše je jak, zato su i digli u vazduh "Severni tok"

Novosti onlajn

12. 02. 2023. u 17:12

ZAPAD sprečava zbližavanje Nemačke i Rusije jer se smatra da je takav savez previše moćan, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

ЗАПАД СПРЕЧАВА САВЕЗ НЕМАЧКЕ И РУСИЈЕ Лавров: Превише је јак, зато су и дигли у ваздух Северни ток

FOTO: Tanjug/AP

- Podlost zapadnih političara je dobro poznata. Plan koji se sprovodi kroz „huškanje“ Ukrajine protiv Rusije i vođenje preko Ukrajine rata celog Zapada protiv Rusije, u velikoj meri ima za cilj sprečavanje novog zbližavanja Nemačke i Rusije - rekao je on.

Prema rečima Lavrova, uvek kad su istorijski zaokreti na evroazijskom kontinentu stvorali Rusiju i Nemačku saveznicima, njihov uticaj je naglo rastao.

- Mnogima se nije dopalo rusko-nemačko zbližavanje kako uoči Prvog svetskog rata tako i između Prvog i Drugog svetskog rata. Zapadne zemlje su otvoreno pripremale Nemačku za rat protiv SSSR-a, potpisujući sa njom pakt o nenapadanju 1938-1939. godine. I kada smo 1939. godine bili primorani da potpišemo isti takav pakt, rekli su da je to razlog za pokretanje Drugog svetskog rata - dodao je on.

Po njegovom mišljenju, "Severni tok 1" i "Severni tok 2" su dignuti u vazduh upravo da bi se sprečilo jačanje saveza Rusije i Nemačke, uključujući i u sferi energetike.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:VEŽBE U RATNIM USLOVIMA - Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024