ZABRINUTI ZA BEZBEDNOST? Nemačka obustavlja spasilačke operacije u Turskoj

Tanjug

11. 02. 2023. u 15:25

NEMAČKA je saopštila danas da obustavlja spasilačke operacije u zoni zemljotresa u Turskoj, navodeći kao razlog zabrinutost za bezbednost, a istu odlkuku je ranije danas donela i austrijska vojska.

ЗАБРИНУТИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ? Немачка обуставља спасилачке операције у Турској

FOTO: AP/Tanjug

Nemačka Savezna agencija za tehničku pomoć (THV) prekinula je svoje spasilačke operacije, koje je sprovodila u koordinaciji sa turskom Agencijom za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama (AFAD), zbog promene bezbednosne situacije u regionu Hataj, preneo je Si-En-En.

- U poslednjih nekoliko sati bezbednosna situacija u regionu Hataj se očigledno promenila. Sve je više izveštaja o sukobima između različitih grupa. Nemački timovi za potragu i spasavanje će zbog toga do daljeg ostati u zajedničkom baznom kampu. Rad će biti nastavljen čim AFAD proceni da je situacija bezbedna - navodi se u saopštenju.

Austrijska vojska je takođe navela da su bezbednosni rizici razlog za obustavu spasilačkih operacija.

BONUS VIDEO: TUŽNA SLIKA IZ SVEMIRA: Satelitski snimci lokacija u Turskoj u blizini epicentra zemljotresa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo