ZELENSKI I ŠOLC SE MALO "POGUBILI": Zabuna pre obraćanja, Makron ih postavio na mesto (VIDEO)

Novosti online

09. 02. 2023. u 01:01

VLADIMIR Zelenski i nemački kancelar Olaf Šolc slučajno su zamenili mesta tokom sastanka sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu.

ЗЕЛЕНСКИ И ШОЛЦ СЕ МАЛО ПОГУБИЛИ: Забуна пре обраћања, Макрон их поставио на место (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Pre početka zajedničke konferencije za novinare u Jelisejskoj palati, nemački kancelar se uputio ka podijumu sa zastavom Ukrajine, dok je Zelenski stao ispred nacionalnih simbola Nemačke i Evropske unije.

Makron, koji je stao između njih, uz osmeh je karakterističnim gestom predložio da Šolc i Zelenski zamene mesta.

Sastanak u Jelisejskoj palati održava se uoči samita EU u četvrtak u Briselu.

Zelenski je uveče doleteo u Pariz iz Londona, gde je razgovarao sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom.

Zelenski se zahvalio Makronu i Šolcu na tome što su ga primili, rekao da su Francuska i Nemačka bile uz Ukrajinu sve vreme prethodnih godinu dana, zahvalio se na dosadašnjoj isporuci oružja, ali i odmah prešao na stvar:

- U ratu smo, nemamo mnogo vremena. Što pre teško naoružanje i tenkove Ukrajina bude dobila, što pre piloti budu dobili moderne avione, brže će se završiti ova ruska agresija i brže će se uspostaviti mir – poručio je Zelenski.

Nemački kancelar Šolc je naglasio da saveznici podržavaju Ukrajinu finansijski, humanitarno i oružjem, podsetio na obećano slanje teških tenkova, ali i naglasio da će pomagati toliko dugo koliko bude trebalo.

- Gotovo godinu dana Ukrajina pruža herojski otpor – rekao je Šolc i kazao da duguju poštovanje ukrajinskom narodu.

Istakao je i da je to što će Zelenski prisustvovati u četvrtak evropskom samitu jak signal i znak evropske solidarnosti. Poručio je da je EU u potpunosti uz Ukrajinu u odbrani njenog teritorijalnog integriteta.

BONUS VIDEO: NAJUBOJITIJI BROD NA SVETU - Zaplovila fregata "Admiral Gorškov" naoružana "cirkon" projektilima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!