PESKOV UPOZORIO ZAPAD: Šaljete dalekometne rakete Kijevu, ne zaboravite reči Putina u Volgogradu

Novosti online

03. 02. 2023. u 21:02

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je, povodom najave Pentagona o isporukama dalekometnih raketa Kijevu, da ne treba zaboraviti izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina izrečenu u Volgogradu.

ПЕСКОВ УПОЗОРИО ЗАПАД: Шаљете далекометне ракете Кијеву, не заборавите речи Путина у Волгограду

Foto: Profimedia/Ilustracija

-Važno je da se ne zaboravi jučerašnja Putinova izjava u Volgogradu, rekao je Peskov za Sputnjik.

SAD su objavile da će Ukrajini dodeliti novi paket vojne pomoći od 2,2 milijarde dolara, koji obuhvata sisteme PVO, rakete velikog dometa za sisteme HIMARS i dalekometne projektile GLSDB. Pentagon je saopštio da SAD prepuštaju Kijevu da razmotri mogućnost korišćenja dalekometnih raketa za napade na Krim.

Putin je u četvrtak izjavio da oni koji očekuju da će pobediti Rusiju na bojnom polju uvlači evropske zemlje, uključujući Nemačku, u novi rat protiv Rusije i da ne razumeju da će „savremeni rat protiv Rusije za njih biti sasvim drugačiji“.

Ruski lider je naglasio da Rusija ne šalje svoje tenkove na granice zapadnih zemalja, ali da Moskva ima čime da odgovori i da se to neće završiti upotrebom oklopne tehnike.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)