UHAPŠEN JOŠ JEDAN ITALIJANSKI MAFIJAŠ: Edgardo Greko pao u Francuskoj - osuđen na doživotnu robiju u odsustvu

Milica Ostojić

02. 02. 2023. u 12:05

EDGARDO Greko, koji je optužen za dvostruko ubistvo 1991. u Kozenci, u regionu Kalabrija, pripadnik 'Ndrangete" i osuđen na doživotnu robiju u odsustvu, a u bekstvu od 10. oktobra 2006. godine, kada je utekao pred odlukom o hapšenju za preventivni zatvor u Katanzaru, uhapšen je u Francuskoj u gradu Sent Etjen.

УХАПШЕН ЈОШ ЈЕДАН ИТАЛИЈАНСКИ МАФИЈАШ: Едгардо Греко пао у Француској - осуђен на доживотну робију у одсуству

Arhiva

U okviru maksi procesa pod nazivom „Mising“, u kojem su rekonstruisani izvesni krvni delikti koji su karakterisali krajem osamdesetih godina prošlog veka okrutni sukob između klanova „Pino-Sena“ i „Perna-Prano“, izdat je nalog za hapšenje za Edgarda Greka od strane Apelacionog suda u Katanzaru 16. maja 2014. godine.

Greko je osuđen na doživotnu robiju aprila te godine zbog dvostrukog ubistva braće Stefana i Đuzepe Bartolomeo, 5. janura 1991. godine, pripadnika druge mafije koji su masakrirani udarcima metalnim polugama u jednoj ribarnici, a njihova tela nikada nisu pronađena, kao i za pokušaj ubistva E. M. u Kozenci 21. jula 1991. godine, u okviru rata među mafijama.

Edgardo Greko je radio slobodno kao majstor za pice, a uočen je u gradu Sent Etjen tokom istrage u koordinaciji Direkcije za antimafiju iz Katanzara i u saradnji sa operativnim jedinicama iz Katanzara i onima u Francuskoj uhapšen je jutros, 2. februara. Reč je o mafijašu koji je pripadao klanu Ndrangete Perna-Prano. Istraga je započeta u saradnji između dve zemlje decembra 2019. i rekonstruisana je mreža na koju se oslanjao Greko zahvaljujući izbeglim mafijašima u Francuskoj.

                                                    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba