"BUNDESVER JE ZAPRAVO GO" Nemački pukovnik: Očekuje se da ćemo imati ozbiljan nedostatak oružja do 2025. godine zbog energetske krize

Novosti online

25. 01. 2023. u 16:57

PUKOVNIK Bundesvera i šef Udruženja nemačkih oružanih snaga Andre Vistner ukazao je na postojeće probleme u nemačkoj industriji naoružanja i snabdevanju Bundesvera oružjem i zapitao se "o kakvom slanju tenkova drugim zemljama uopšte može da se govori."

БУНДЕСВЕР ЈЕ ЗАПРАВО ГО Немачки пуковник: Очекује се да ћемо имати озбиљан недостатак оружја до 2025. године због енергетске кризе

Foto AP

 - Bundesver je zapravo go! Očekuje se da ćemo imati ozbiljan nedostatak oružja do 2025. godine zbog energetske krize - ocenio je on.

 - Prosto nije profitabilno za fabrike da prodaju oružje po istoj ceni, a ako se cena podigne, Savezna kancelarija Bundesvera za opremu neće pristati na kupovinu. O kakvom slanju tenkova drugim zemljama mi uopšte možemo da govorimo? - zaključio je Vistner.

Nemačka vlada zvanično je potvrdila da će poslati 12 tenkova tipa "leopard A26" kijevskom režimu, što je opisano kao "prvi korak" na putu da se oforme dva tenkovska bataljona za Ukrajinu (jedan bataljon sadrži 18-45 tenkova).

Međutim, Vistnerove reči ukazuju da je taj plan lakše izgovoriti nego izvesti.

(RT)

BONUS VIDEO:

PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri