KIJEVU STIŽU I "ABRAMSI": Bajdenova administracija poslaće Ukrajini 31 tenk u procenjenoj vrednosti od 400 miliona dolara

Novosti online

25. 01. 2023. u 16:45

OČEKUJE se da Bajdenova administracija svakog časa objavi da će Ukrajini poslati 31 svoj borbeni tenk

КИЈЕВУ СТИЖУ И АБРАМСИ: Бајденова администрација послаће Украјини 31 тенк у процењеној вредности од 400 милиона долара

Foto: Profimedia/Ilustracija

Bajdenova administracija poslaće Ukrajini 31 "abrams" tenk u procenjenoj vrednosti od 400 miliona dolara, prenose američki mediji pozivajući se na informaciju koju je na svom Tviter nalogu objavio novinar "Blumberga" Džordan Fabijan.

I "Njujork tajms" je, pozivajući se na insajderske izvore, naveo da bi namere o isporuci Bela kuća mogla da potvrdi već danas tokom Bajdenovog obraćanja, a kako list spekuliše, plan je da Amerika Kijev snabde sa od 30 do 50 tenkova.

U međuvremenu i novinar "Vašington posta" Den Lamot napisao je na Tviteru da će novi američki paket pomoći uključivati "najmanje 31 tenk abrams i osam vozila za spasavanje".

 - Ako postoje koraci koje možemo da preduzmemo da bismo obezbedili da Ukrajina stekne količine oružja ili kapacitete koji su joj potrebni i ranije smo pokazali da smo spremni da to učinimo - rekao je portparol Stejt departmenta Ned Prajs na brifingu u utorak.

Bez obzira na tvrdnje brojnih američkih zvaničnika da slanje "abramsa" koji je preskup i pretežak za obuku i troši tri galona mlaznog goriva na svaki kilometar i po pređenog puta nema nekog smisla, ima i onih poput penzionisanog general-potpukovnika američke vojske Toma Spera koji tvrdi da je reč o najboljim tenkovima na svetu.

 - Imaju najbolji oklop, najbolju digitalnu kontrolu vatre i ne treba da potcenjujemo vojni značaj. Često spominjana zabrinutost u vezi sa zahtevima za obuku i logistiku bila je na neki način izmišljena kako bi se američkoj vladi dalo prostora za disanje - rekao je on.

(RT)

BONUS VIDEO:

PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)