HAOS U PARIZU: Namerno zapalili kablove, železnički saobraćaj u prekidu

G. Čvorović/Od stalnog dopisnika: PARIZ

24. 01. 2023. u 19:51

SAOBRAĆAJ na pariskoj Istočnoj železničkoj stanici u utorak je celog dana u prekidu, dok će u sredu biti znatno otežan, zbog namernog paljenja kablova koji snabdevaju železničku mrežu.

ХАОС У ПАРИЗУ: Намерно запалили каблове, железнички саобраћај у прекиду

Pariz, Foto AP

Portparol Francuskih železnica je istakao da desetak radnika naporno radi na ponovnom uspostavljanju saobraćaja. Istovremeno, sud je pokrenuo istragu.

Ministar saobraćaja Kleman Bon je osudio "skandalozni, težak i redak akt koji mora da bude sankcionisan". Preneo je i da su pronađeni tragovi benzina na mestu gde su zapaljeni kablovi.

Incident se dogodio oko tri sata ujutro u zaštićenoj kutiji na skretnici kod mesta Ver nedaleko od Pariza u oblasti Sena i Marna. Radnik na održavanju pruge pozvao je policiju u 4.30.

Izgorelo je čak oko 600 kablova koji snabdevaju naponom signalizaciju.

Nekoliko vozova premešteno je na obližnju Severnu žezničku stanicu, a normalno su funkcionisali i vozovi koji su sa ove stanice išli "južnom prugom" ka mestima Troa i Miluz. Ostali putnici su obavešteni da im je putovanje odloženo.

Istočnom železničkom stanicom godišnje prođe preko 40 miliona putnika, opslužuje istočne delove zemlje na pravcu ka Strazburu, a na međunarodnim linijama odavde kreću vozovi ka Nemačkoj i Luksemburgu.

BONUS VIDEO: 

KAO PONOVO ROĐENI: Bogojavljensko kupanje u ledenoj vodi u Bijsku i Vladivostoku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije