STOLTENBERG BRINE O KIJEVU: Osim novog oružja potrebno im je i održavanje starih sistema

Tanjug

20. 01. 2023. u 14:17

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg saopštio je danas da države koje podržavaju Ukrajinu moraju da budu fokusirane ne samo na slanje novog oružja Kijevu, već i na isporuku municije za starije sisteme i pomoć u njihovom održavanju.

СТОЛТЕНБЕРГ БРИНЕ О КИЈЕВУ: Осим новог оружја потребно им је и одржавање старих система

Foto: Profimedia

- Takođe, moramo da budemo svesni da se osim na nove sisteme, moramo fokusirati i da obezbedimo da sve platforme koje već postoje mogu da funkcionišu kako treba - rekao je Stoltenberg za Rojters na marginama sastanka ministara odbrane koji je posvećen naoružavanju Ukrajine.

Lideri NATO-a i predstavnici iz oko 50 zemalja sastali su se danas u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn, u poslednjem u nizu sastanaka na kojima se dogovaraju paketi oružane pomoći Kijevu.

Ministarstvo odbrane SAD objavilo je danas novi paket pomoći Kijevu u vrednosti od oko 2,5 milijardi dolara, koja će uključiti oklopna borbena vozila tipa "Bredli" i oklopna borbena vozila pešadije tipa "Strajker".

Ipak, glavni fokus sastanka je na tome da li će Nemačka poslati borbene tenkove tipa "leopard" u Ukrajinu ili će barem odobriti njihov transfer iz trećih zemalja, navodi britanska agencija.

BONUS VIDEO: PUTIN NA BOŽIĆNjOJ LITURGIJI: Predsednik Rusije u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!