MEDVEDEV UPOZORAVA: "To bi moglo isprovocirati početak nuklearnog rata"

Novosti online

19. 01. 2023. u 10:12

AKO nuklearna država izgubi konvencionalan, to bi moglo da isprovocira početak nuklearnog rata, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev uoči razmatranja članica NATO-a o isporukama novog teškog naoružanja Ukrajini.

МЕДВЕДЕВ УПОЗОРАВА: То би могло испровоцирати почетак нуклеарног рата

Foto: Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Jutjub/WarLeaks - Military Blog

Medvedev je na svom Telegram kanalu podsetio da će sutra u bazi NATO-a „Ramštajn“ visoki vojni zvaničnici razgovarati o novoj taktici i strategiji, kao i isporukama novog teškog naoružanja i sistema za napad Kijevu.

- I to odmah nakon foruma u Davosu, gde su zaostale političke face kao mantru ponavljale: ‘Da bi se postigao mir, Rusija mora da izgubi’. I nijednom od ubogih nije palo na pamet da iz ovoga izvuče naredni elementarni zaključak: poraz nuklearne države u konvencionalnom, može da isprovocira početak nuklearnog rata - napisao je Medvedev.

Prethodno je generalni sekretara Alijanse Jens Stoltenberg izrazio nadu da će na sastanku kontakt grupe za podršku Ukrajini u američkoj bazi „Ramštajn“ u Nemačkoj 20. januara biti donete odluke o isporukama Kijevu teškog naoružanja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZA JAČU KONTROLU RUSIJE: Novi NATO "avaksi" sleteli na aerodom u Rumuniji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi